Over Ramon

2021_Fotograaf_Cindy_Cuisinovino_13 667x1000

Ramon van Eldik

 

Ik ben sommelier, (privé-)kok op locatie, wijnkoper in Hilversum, 't Gooi en wijde omgeving (Europa). Tevens ben ik docent op het gebied van dranken en spijzen. De Mediterrane keukens, vooral die van Italië en Zuid-Frankrijk vormen de basis. Ik lever een selectie van karaktervolle wijnen, vooral uit Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Portugal.

 

Opleidingen

  • 1983 - Wijnbedrijf stage Castillo de Perelada, Costa Brava
  • 1990/1991 - Opleiding Gastronomie / Bediening SVW restaurantschool Davos, Zwitserland
  • 1993/1994 – Specialisatie: studiereis van een half jaar en aansluitend onderzoek wijnen en gastronomie, wonende in de Languedoc Roussillon

 

Werkervaring

In het verleden was ik gastheer / sommelier bij diverse gerenommeerde bedrijven in Zwitserland en Nederland, waaronder bij Het Arsenaal (Paul Fagel) in Naarden, Het Koetshuis in Bennekom en De Uitdaging in Hilversum.

 

Zelfstandig

In 1997 ben ik begonnen met het verzorgen van diners, lunches, borrelhappen, amuses, tapas, charcuterieplateaus en kaasselecties. Het moge duidelijk zijn: door mij gebruikte ingrediënten en producten zijn van gastronomische kwaliteit.

 

Wat ik nog meer doe

  • Voor stichting Resto Van Harte ben ik vliegende keep horeca-coördinator (chefkok-begeleider) door geheel Nederland.
  • Wekelijks sta ik in een speciaalzaak / slijterij in Hilversum, waar ik een prachtige selectie dranken aan u presenteer. Deze worden verkocht aan een grote schare liefhebbers.
  • Daarnaast ben ik ook nog enkele maanden in de vakantieperiodes te vinden bij een wijnspeciaalzaak in Baarn. Hier wordt de grootste selectie Italiaanse kwaliteitswijnen in Nederland verkocht, meer dan 400 items.

 

Neemt u contact met mij op om de gezamenlijke mogelijkheden te bespreken.